De beste ideeën voor je voortuin

stenen-keien-voortuin

De zomer ligt alweer bijna om de hoek. Hoogste tijd dus om te bedenken wat je met je tuin gaat doen. Je voortuin is je visitekaartje en heeft een grote invloed op de uitstraling van je huis. Gooi je je tuin dit jaar helemaal om of ga je voor wat kleine aanpassingen? Wij zetten de beste ideeën voor je voortuin op een rijtje.

  • Idee 1: Balans tussen groen en bestrating

Hou je voortuin rustig door een evenwicht te creëren tussen groen en bestrating. Veel bestrating is makkelijk te onderhouden, maar komt niet gezellig over. Te veel planten en bomen hebben juist veel onderhoud nodig en kunnen daarnaast ook chaotisch overkomen. Zorg daarom voor een combinatie van zowel groen als bestrating.

  • Idee 2: Pas symmetrie toe

Een andere manier om rust en evenwicht te creëren, is door symmetrie toe te passen. Dit is vooral mooi wanneer je huis ook symmetrie heeft. Het geeft een stijlvolle uitstraling wanneer de linker en rechterkant van je voortuin er hetzelfde uitzien.

  • Idee 3: Elementen van je buren

Heb je buren die een mooie tuininrichting hebben? Wees dan niet bang om daar een aantal ideeën uit te halen. Het is juist leuk als jouw stijl aansluit bij de stijl van je buren, de tuinen lijken hier ook groter door. Kijk ook vooral eens verder dan je naaste buren, loop bijvoorbeeld een rondje door je buurt om inspiratie op te doen.

  • Idee 4: Grote elementen – less is more

Houd het simpel en gebruik een aantal grotere elementen in je voortuin, in plaats van allerlei kleine elementen. Dit straalt wederom rust uit en scheelt ook weer in het onderhouden van je tuin.

  • Idee 5: Smalle bomen als zonwering

Wil je met je voortuin de hoogte in maar wil je niet dat je uitzicht wordt geblokkeerd? Gebruik dan een aantal smalle hoge bomen. Als de zon veel in je huis schijnt, hebben ze daarnaast ook nog eens de functie van zonwering.

  • Idee 6: Grind tegen onkruid

Je kan onkruid grotendeels tegengaan door grind in je voortuin te plaatsen. Dat scheelt al heel wat in onderhoud. Om het toch wat op te leuken plaats je onder het grind een aantal planten of struiken. Hortensiastruiken zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. Ook kan je voor een speels effect gaan, door stapstenen in het grind te plaatsen.

  • Idee 7: Ga bij een kleine voortuin voor strakBij een kleine voortuin past een strak, modern design. Zo creëer je de illusie dat je voortuin groter is dan hij eigenlijk is. Verschillende grijstinten in combinatie met een aantal moderne planten helpen hierbij.

Meer inspiratie nodig?

Heb je na het lezen van deze blog meer inspiratie nodig? Of weet je wat je wil en wil je de mogelijkheden bespreken met een specialist? Neem dan snel via dit formulier contact met ons op!