Het financieren van een verbouwing

verbouwing financieren

Verbouwen van een huis is niet iets wat je dagelijks doet. Veel mensen hebben daarom ook geen verstand van de financiering en de kosten van een verbouwing. Wij helpen je graag! Hieronder hebben wij een stappenplan gemaakt, zodat de verbouwing vlekkeloos verloopt!

Stap 1: Bepaal wat je wilt verbouwen

Je hebt besloten dat je wilt gaan verbouwen. Maar wat wil je nu precies verbouwen? Alleen zeggen dat je de badkamer gaat verbouwen is niet genoeg. Je moet daarom precies weten wat je wilt gaan doen.

Stap 2: Wie gaat het doen?

De verbouwing moet ook gedaan worden. Ben je een handige klusser en ga je het zelf doen? Geen handige klusser? Je kunt ook een vakman inhuren die de verbouwing voor je doet.

Stap 3: Bereken de kosten

Nadat je weet wie de verbouwing gaat doen en wat je wilt gaan verbouwen, kun je gaan kijken naar de kosten. Als je alles zelf doet, betaal je alleen de materialen. Huur je een vakman in, dan moet je ook nog een uurloon betalen.

Stap 4: Hoe financier je de verbouwing?

Nu je de kosten weet, kun je gaan nadenken over de manier van financieren. Een verbouwing moet immers ook betaald worden. Heb je het bedrag al op je bankrekening staan? Dan hoef je er natuurlijk niet over na te denken. Maar wat nu als je het geld niet hebt? Je kunt ook geld lenen voor een verbouwing. Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening afsluiten.

Stap 5: Verbouwen

Als alles rond is, kun jij of de vakman aan de slag!