Hoe bestraat je een tuin?

tuin bestraten

Ga jij in het voorjaar je nieuwe tuin inrichten? Of ga je juist herinrichten? Dan is het nu een goede tijd om na te denken over het ontwerp, zodat je straks met het mooie weer van je tuin kan genieten. Voor een mooie balans in je tuin kies je voor een gedeelte bestrating. Maar hoe pak je dit aan en wat zijn de kosten hiervoor?

Stappenplan om zelf je tuin te bestraten

Het volgende stappenplan geeft in grote lijnen weer welke stappen je moet ondernemen om je tuin te bestraten.

  • Stap 1: Meet je tuin op en teken een plattegrond. Zet hier ook in waar je precies wilt gaan bestraten.
  • Stap 2: Graaf het gebied dat je wil bestraten ongeveer twintig centimeter uit.
  • Stap 3: Breng eerst tien centimeter korrelmix aan, daarna een laag rivierzand. Strijk het zand glad met een lange lat.
  • Stap 4: Druk de ondergrond goed aan, bijvoorbeeld met een plank. Zorg dat het zand licht afloopt naar de tuin, zodat regenwater kan wegstromen.
  • Stap 5: Plaats de tegels op het zand en gebruik een rubberen hamer om ze vast te zetten. Met een waterpas controleer je of de tegels aflopen richting de tuin.
  • Stap 6: Strooi zand over het tegelwerk en veeg met een bezem over de tegels om de kieren te vullen.

Hoe duur is het bestraten van je tuin?

Het bestraten van je tuin hoeft geen dure klus te zijn. De kosten zijn onder andere afhankelijk van welke soort tegels je kiest. Betonnen tegels zijn bijvoorbeeld de voordeligste optie, daarna gebakken tegels en natuursteen. Wanneer je een vakman inhuurt om de klus uit te voeren zal dit ook extra kosten met zich meebrengen. Wil je graag specifiek weten wat het bestraten van jouw tuin gaat kosten? Vraag dan via dit formulier geheel vrijblijvend een offerte aan.