Inspiratie voor een moderne tuin

moderne tuin

Voel jij de lentekriebels al bijna? Wij in ieder geval wel! Wil jij dit jaar een nieuwe tuin ontwerpen? Wij raden je aan om voor een moderne tuin te kiezen. Niet alleen wordt je tuin bij deze stijl gezien als een verlengstuk van je woning, het is ook nog eens tijdloos. Zo hoef je je de komende jaren nog geen zorgen te maken over tuinrenovatie. Inspiratie nodig?

Een verlenging van je woonkamer

Je wilt in je nieuwe tuin natuurlijk altijd van de buitenlucht kunnen genieten, dus ook wanneer het minder goed weer is. Wat we daarom veel zien opkomen in moderne tuinen is een overkapping. Dit beschermt je tegen slecht weer, maar beschermt je ook in de zomer tegen de felle zonnestralen. Onder de overkapping plaats je een lounge set, waarin je heerlijk tot rust komt. Voor het ultieme comfort in de namiddag en avond plaats je daar ook nog een vuurtafel of terraswarmer onder. Zo is het écht een verlening van je huis.

Onderhoudsvrije moderne tuin

De meeste mensen hebben geen tijd voor veel tuinonderhoud, of hebben daar simpelweg geen zin in. Herken jij je hierin? Een moderne, onderhoudsvrije tuin is dan zeer geschikt voor je. Dit hoeft overigens helemaal niet te betekenen dat hij veel bestrating krijgt. Wij kiezen altijd voor een balans tussen bestraat en beplant.

Grote keramische tuintegels geven je tuin een strakke uitstraling. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm én makkelijk aan te leggen. Deze tegels staan erg mooi in combinatie met een hardhouten vlonder. Met een strakke, vierkante vijver krijgt je moderne tuin iets speciaals. Naast de onderhoudsarme materialen bestaan er ook zeker onderhoudsarme planten. We raden je aan om siergrassen, groenblijvende bomen en groenblijvende struiken te gebruiken. Andere planten die je plaatst krijgen rustige kleurtinten en staan het liefst in plantenbakken. Wil je als afscheiding ook een balans tussen groen en schutting? Laat dan een deel van je schutting beplanten, bijvoorbeeld met een hedera.

Geniet van je tuin, op ieder moment

Wil je in de avond ook vanuit je woonkamer van je tuin genieten? Plaats dan ledverlichting buiten. Led is mooie, sfeervolle verlichting. Bovendien is het energiezuinig, duurzaam én erg populair bij moderne stijlen.

Afspraak maken?

Wil je nog meer inspiratie opdoen en specifiek kijken naar wat in jouw tuin mogelijk is? Neem dan snel contact met ons op, samen gaan we kijken wat het best bij jou en je huis past.