Je kruipruimte isoleren doe je zo

kruipruimte isoleren

Het is belangrijk om je kruipruimte goed te isoleren. Niet alleen voor het isoleren van de warmte, ook voor het isoleren van het vocht. Doordat Nederland een laaggelegen land is, staat er in vochtige periodes vaak water in de kruipruimtes. Dit is een paradijs voor schimmels en bacteriën, maar een nachtmerrie voor je huis. Vochtige omstandigheden zorgen namelijk voor rottende vloerbalken, roestende leidingen, afbladerende verf, vochtplekken, kou en stank.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen last hebt van een vochtige kruipruimte. Toch is het ook bij niet-vochtige ruimtes belangrijk om te isoleren. Er gaat namelijk tot wel 15% van de warmte verloren door de vloer. Wanneer je gaat isoleren zal dit dus flink schelen op je energierekening. Zorg er daarom voor dat je vloer goed geïsoleerd is.

Kruipruimte met vocht isoleren

De meest gebruikte isolatiematerialen in een kruipruimte met vocht zijn isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen of isolatiechips. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is daarom goed om na te gaan welk materiaal het meest geschikt is in jouw situatie. Hier kunnen onze specialisten je vrijblijvend over adviseren. De isolatieschelpen en matrassen worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte, terwijl de isolatieparels en chips blijven drijven op het water. Alle bovengenoemde isolatiematerialen zorgen voor vochtbestrijding, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over vochtproblemen.

De materialen die geschikt zijn voor vochtisolatie, isoleren minder goed op warmte. Combineer daarom vochtisolatie met onderstaande materialen als je ook warmte-isolatie in je kruipruimte wilt toepassen.

Kruipruimte zonder vocht isoleren

Als je geen vocht in je kruipruimte hebt, isoleer je om koude lucht buiten te houden. Afhankelijk van of je kruipruimte goed toegankelijk is, kies je voor harde of zachte isolatieplaten. Harde isolatieplaten worden gebruikt wanneer de ruimte goed toegankelijk is en de oppervlakte waar het isolatiemateriaal op wordt geplaatst vlak is. Zachte isolatieplaten zijn flexibeler en dus geschikt voor krappere ruimtes. De isolatieplaten moeten droog blijven om hun isolerende werking te houden. Breng daarom preventief een dampremmende laag folie aan over de platen.

Wil je vrijblijvend advies ontvangen?

Weet je nog niet precies wat voor isolatie je nodig hebt of heb je hulp nodig bij de materiaalkeuze? Wij helpen je graag. Ook voor het aanleggen van de isolatie staan wij voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave.