Waar moet je op letten bij het aanleggen van een terras?

aanleg terras

Bij het aanleggen van een terras zijn er verschillende punten waar rekening mee gehouden moet worden. Naast de grootte en de vorm van het terras, zijn ook de ruimte waar het terras geplaatst wordt, de ondergrond van het terras en de sfeer van het terras erg belangrijk.

De ruimte

Bij het aanleggen van een terras is het belangrijk, dat je kijkt naar wat voor uitstraling je wilt creëren. Een terras ligt vaak direct tegen het huis aan, waardoor het uitzicht vanuit het huis veranderd. Als je het terras gaat gebruik om in de zomer lekker wat met vrienden te kunnen drinken, moet het terras groot genoeg zijn voor een loungeset. Als je meer beschikbare ruimte hebt, kan je overwegen om het terras ook wat groter te maken. Op een groter terras kan je bijvoorbeeld ook een barbecue, een zwembad of een schommel plaatsen.

De ondergrond

De ondergrond van het terras moet voldoende stevigheid bieden om meubilair op te kunnen plaatsen. Er zijn verschillende soorten vloeren die je op het terras kan laten leggen, sommige vloeren zorgen ook voor meer onderhoud dan anderen. Om te voorkomen dat er veel onkruid tussen de voegen van de tegels tevoorschijn komt, kan je de voegen laten vullen met cement of met zand.

De sfeer van het terras

Er kunnen verschillende stijlen gecreëerd worden met sierbestrating. Zo kan je het terras een speelse, klassieke of nostalgische uitstraling geven. De stijl van het terras kun je het beste laten aansluiten bij stijl van de rest van de tuin en woning. Als je je terras gaat gebruiken om in te relaxen is het belangrijk dat het terras een rustgevende uitstraling heeft, waar je je comfortabel in voelt. Niet alleen de sierbestrating bepaald de sfeer van het terras, maar ook de accessoires en de planten die je daar plaatst. Door verschillende elementen in de tuin, het huis en het terras goed te combineren kan het een heel mooi geheel vormen