Steigerhouten meubels laten maken

steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels zijn een stijlvolle aanvulling op je interieur. Zoals de naam het zegt, is het hout eerder ingezet als loopplank bij bouwsteigers. Het is dus geen aparte houtsoort, maar hout met een verhaal. Wil jij meubels laten maken van steigerhout? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Voordelen van steigerhout

Steigerhout heeft een aantal voordelen ten opzichte van nieuw hout. Ten eerste is het natuurlijk erg ecologisch verantwoord om hout te recyclen. Zo hoeven er geen nieuwe bomen te worden gekapt om uw meubels te maken. Het hout is erg duurzaam en kan door zijn stevigheid prima aan zijn tweede leven beginnen. Doordat het hout al minstens een jaar gebruikt is kan het niet meer kromtrekken of hars produceren, wat ook weer scheelt in het onderhoud. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de staat van het hout. Het is juist de charme van steigerhout dat het imperfect is.

Steigerhout meubels

Het hout is goed te bewerken, waardoor het voor elk soort meubel wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tafels, stoelen, bedden en kasten. Of je nu op zoek bent naar meubels voor binnen of voor buiten, steigerhout is altijd een geschikt materiaal. Als het meubel buiten geplaatst wordt, raden wij aan om het af te werken met buitenlak. Hierdoor wordt het beter beschermd tegen het weer.

De meubels hebben weinig onderhoud nodig, je kunt ze gerust buiten laten staan. Ze hebben immers al veel meegemaakt toen ze voor de steigers werden gebruikt. Wij raden je wel aan om jaarlijks te controleren of er een extra behandeling met beits of buitenlak nodig is.

Steigerhouten meubels naar uw wens

Wij maken jouw meubels graag naar wens. Weet je al precies wat je wilt of wil je liever eerst advies ontvangen? Onze specialisten helpen je graag. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.