Veranda met zonnepanelen

veranda zonnepanelen

Zonnepanelen zijn inmiddels helemaal ingeburgerd. Vele daken zijn ermee volgebouwd en dat worden er steeds meer, aangezien de focus op duurzaamheid nog nooit zo sterk is geweest als nu. Maar naast woningdaken zien we de panelen ook steeds vaker verschijnen op heel andere constructies: veranda’s.

Zonnepanelen aanleggen op veranda’s blijkt een gouden vondst. Velen ervaren al de voordelen ervan: je draagt enerzijds bij aan een beter milieu en bespaart anderzijds op je energierekening. De panelen voor veranda’s zijn verkrijgbaar in vele soorten, waarvan de Dunne Film panelen de populairste zijn. In dit artikel geven we een korte introductie.

Dunne Film zonnepanelen

Dunne Film panelen zijn bijzonder functioneel. Ze vormen een glasdak, zonwering en zonnepaneel ineen. Ze zijn daarom ideaal voor veranda’s en overkappingen. Aangezien de panelen transparant zijn, gaat er niets van je uitzicht verloren tijdens het relaxen in je veranda. Toch heb je geen last van het zonlicht, aangezien de panelen donker getint zijn. Hierdoor is het licht in je veranda een stuk minder fel.

Meer energie

Naast het feit dat Dunne Film panelen zich door bovengenoemde eigenschappen uitstekend lenen voor veranda’s en overkappingen, leveren ze je ook veel meer rendement op dan reguliere zonnepanelen. Dunne Film panelen zijn namelijk een stuk lichtgevoeliger. Ze beginnen ’s morgens eerder met het opwekken van energie en gaan daar ’s avonds ook langer mee door. Zelfs bij mist of bewolking kan energie opgewekt worden. Hierdoor heb je jouw hybride veranda binnen een mum van tijd weer terugverdiend.